Президентът на Република България Румен Радев участва в тържественото събрание, посветено

...
Президентът на Република България Румен Радев участва в тържественото събрание, посветено
Коментари Харесай

Радев пита политиците готови ли са да заложат себе си, както пилотите на изтребители

Президентът на Република България Румен Радев взе участие в тържественото заседание, отдадено на 20-годишнината от основаването на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система (ВУСИ) в град Пловдив. В своето послание той изрази утвърждението си към университетското управление за развиването на настоящи и перспективни специалности, съобразени със актуалните провокации в региона на сигурността и стопанската система, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вие сте създали верния избор на специалности, които дават отговор на потребностите на времето ", акцентира Радев, алудирайки на настоящите тематики на препоръките на Европейски Съюз и други значими интернационалните конгреси. Президентът акцентира смисъла на подготвените експерти, които могат да проучват и реагират съответно на динамичните промени и геополитическите провокации, с които се сблъсква светът.

Радев подчертава на важността на цялостното схващане на националната сигурност, която преминава оттатък обичайните аспекти на военна и полицейска отбрана, и включва икономическа непоклатимост, стабилно развиване и съгласуваност сред всички браншове на ръководството.

Специално внимание той обърна и на обстановката в Украйна, като означи, че спорът там се е трансформирал във война на безсилие, което слага акцент върху важността на логистичния потенциал и ръководството на икономическите запаси в подтекста на националната сигурност.

В рамките на тържественото заседание, отдадено на двадесетата годишнина от основаването на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив, президентът Румен Радев разяснява ролята и отговорността на политиците към страната и обществото.

С препратки сред военния и политическия дълг, държавният глава акцентира саможертвата, която водачите на изтребители вършат за страната си по време на всеки собствен полет. " Преди всеки полет водачът на изтребител неизбежно залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на страната и нашето общество, " сподели Радев.

Президентът счита, че българските политици би трябвало да демонстрират същата посветеност и всеотдайност: " Дали българският политик прави същото или противоположното, ние сме гледали разнообразни образци. " Той изрази вяра, че в бъдеще страната ще може да разчита на от ден на ден политици, които поставят богатството на България и обществото над персоналните си ползи, по този начин както залагат себе си водачите на изтребители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР